Regelmatig krijgen wij de vraag of wij naast de twee glutenvrije bieren die wij al produceren (Nieuwe Tijden en Weizen) ook andere bieren glutenvrij kunnen leveren. Daarom hebben wij besloten ons assortiment behoorlijk uit te breiden.

De komende weken gaan we al 10 van onze bieren uit het bestaande assortiment ook glutenvrij leveren! En daarna komen er geregeld andere bieren bij.

WANNEER IS BIER GLUTENVRIJ.

Om een bier glutenvrij te mogen noemen en dit op het label te kunnen vermelden moet het bier minder dan 20 PPM (parts per milion) aan gluten bevatten.  Onze bieren zijn getest op minder dan 10PPM.

Glutenvrij bier wordt op de gebruikelijke wijze gebrouwen, pas bij de vergisting voegen we een enzym aan het bier toe waardoor we de gluten uit het bier kunnen filteren.

EIGEN LOGO.

Op het label voeren wij een eigen ontwikkeld glutenvrij logo.

Op termijn zal dit worden vervangen door het logo van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Wij zijn bezig met de certificering hiervoor.

TESTEN.

De bieren worden getest bij Nutrilab. Dit laboratorium is het huislaboratorium van de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging). Aldaar worden onze flessen getest met de R5 ELISA competatieve Gluten test. Wij laten elke geproduceerd bier testen om zeker te weten dat de batch glutenvrij is. De testresultaten kunnen op onderstaand mailadres worden opgevraagd als daar noodzaak toe is.

ASSORTIMENT

Nu beschikbaar:

Blauwe Tram – Tripel 8%

Vloeibaar goud – India Pale Lager 5,5%

Dubbel Bok – Herfstbok 8,5%

Gagel Tripel – Tripel 8,5%

Binnenkort beschikbaar:

Slobberbok – Herfstbok 7,5%

Zevenmijlslaarzen – IPA 7%

Kerstbier – Winterbier 8,5%

Hillegomse Hangkous – Scottish Ale 8,5%

Sterke Blonde – Blond 7,3%

Proud To Be Stout – Imperial Russian Stout 11%

VRAGEN?

Voor vragen kunt u mailen naar info@kleinduimpje.nl of even bellen naar 0252-531186.